MESLEK REHBERİ

MESLEK REHBERİ

08.03.2017 3944

Çağdaş bir toplumda özgür bir bireyin önemli gelişim görevlerinden biri de mesleğini seçmesidir. Bir kimsenin herhangi bir konuda doğru bir seçme işlemi yapılabilmesi, ya da başka bir deyişle, sağlıklı karar verebilmesi için, her şeyden önce, neler istediğini ve bunları elde edebilmek için ne gibi olanaklara sahip olduğunu bilmesi gerekir. Bu işlemden sonra, daha iyisi bununla beraber yapacağı işlem, çeşitli seçenekleri inceleyip, her birinin isteklerine ve koşullarına ne derece uygun olduğunu değerlendirmektir. Çarşıya çıkmadan önce alacağı şeylerin listesini yapan ve bunlar için yeterli parası olup olmadığını yoklayan, çarşıdaki malların kalite ve fiyatlarını inceleyerek gereksinmelerine ve parasına uygun bulduklarını alan bir kimsenin davranışı buna örnek olarak gösterilebilir Bu işlemleri dikkatli ve özenli şekilde yapmayan kimselerin hayal kırıklığı ile karşılaşmaları kaçınılmazdır.

(Prof. Dr. Yıldız KUZGUN)

Meslek seçimi; şansa bağlı anlık bir olgu değil bir süreçtir. Seçimin sağlıklı olması; bireyin kendini objektif olarak tanıyabilmesine, bilgi toplamasına, karar verme becerilerini geliştirebilmesine, aldığı kararlar için plan yapabilmesine ve onu uygulayabilmesine bağlıdır.

Meslek Rehberimiz; meslek seçimleriniz için ön adım olan (YKS) Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı, alanınız için avantajlı olan meslekleri tanıma, bilgi toplama ve karar verme sürecinde, size rehber olmanız dileğiyle derlenmiştir.

Rehberimiz 2 ana kısımdan oluşmaktadır.

Birinci kısımda YüksekÖğretim Kurumları Sınavı (YKS)  hakkında bilgilendirme yapılmıştır. İkinci kısımda ise Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi alanlarının tanımı ve avantajlı olduğu Üniversite programları/bölümleri, bu bölümlerin tanıtımları ve hangi üniversitelerde bulunduğuna yönelik bilgiler yer almaktadır.

Bu Rehberdeki programlar veya alanınız dışında tercih etmek istediğiniz programlar ya da meslekler hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmede ve kendinize uygun mesleği belirlemede büyük oranda yardımcı olabilecek ve rehberi hazırlarken faydalandığımız https://meslegimhayatim.meb.gov.tr/ ,  www.mbs.meb.gov.tr  ve https://yokatlas.yok.gov.tr/ adreslerini ziyaret edip üye olmanız ve siteleri incelemeniz tavsiye edilir.

 

(YKS) Yükseköğretim Kurumları Sınavı Hakkında

merak ettikleriniz için yandaki resme tıklayınız

tıklayınız 

Alanlarımız ve Avantajlı Olduğu Bölümler

( Ek Puan ve M.T.O.K)için yandaki resme tıklayınız.

tıklayınız