ALANLARIMIZ VE AVANTAJLI OLDUĞU BÖLÜMLER

ALANLARIMIZ VE AVANTAJLI OLDUĞU BÖLÜMLER

08.03.2017 5501

Bilim, sanayi ve teknolojinin sürekli geliştiği bir dünyada bireylerin hayal ettikleri meslekte çalışmaları için; yeniliğe açık, girişimci ve yaratıcı olmaları beklenmektedir. Bu yolda amaçlarına ulaşıp, mesleklerinde yetkin bireyler olabilmeleri için öğrencilerimize okulumuzda tercih ettikleri alan ve dalda eğitim alma şansı sağlanmaktadır. Bu kapsamda, Bilişim Teknolojileri, Moda Tasarım Teknolojisi, Makine ve Tasarım Teknolojisi, Tesisat Teknolojisi ve iklimlendirme, Ulaştırma Hizmetleri alanlarında eğitim verilmektedir. Öğrencilerimiz liseyi bitirdiklerinde eğitim gördükleri alan ve dalda hem diploma hem de işyeri açma belgesine sahip olup teknisyenlik unvanı kazanırlar. Sayısı yüzbinleri geçen lisans mezunlarının işsiz olması, işverenlerin ise meslek lisesi mezunlarını tercih etmesi mesleki ve teknik eğitim kurumlarının önemini ortaya koymaktadır.

 

Mesleki ve teknik eğitim okullarından mezun olan öğrencilerimiz isterlerse yükseköğretime devam hakkına sahiptirler. Mezun oldukları alanla ilgili ön lisans (2 yıllık) ya da lisans(4 yıllık) programlarını tercih edebilirler. Üniversiteye geçiş sınav sonucuna göre alanında eğitim yapmak isteyen öğrencilerimize meslek yüksekokullarına geçişte ek puan verilir. Mezunlarımız yükseköğretime geçerken hiçbir hak kaybına uğramazlar.

 

Bununla birlikte Mesleki ve teknik eğitim okullarından mezun olan öğrencilerimiz isterlerse yükseköğretime devam hakkına sahiptirler. Bu doğrultuda da diğer lise öğrencilerine kıyasla daha avantajlı olduğu durumlar vardır.  Alanlarının devamları niteliğinde olan önlisans bölümlerine yerleşmek için ek puan alabilmekte ve Teknoloji/Sanat tasarım/Turizm fakültelerinde mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları mezunlarına ait olan M.T.O.K. kontenjanlarından yaralanabilmektedirler.

 

M.T.O.K. bölümlerine meslek lisesi öğrencileri eğer alanlarına uygun ise 0,12 AOBP'li puanlarıyla yerleşirler.  Yani ek puan alamazlar. Ancak yalnızca kendileri gibi meslek lisesi çıkışlı ve ilgili alanlardan mezun olan adaylarla yarışarak bu bölümlere yerleştirilirler. Bu durum da sınırlı sayıda adayla yarıştıkları için büyük bir avantaj sağlar. M.T.O.K. Kontenjanı bölümlerini normal lise çıkışlı adaylar tercihlerinde gösteremezler. Bu sebeple öğrencilerimiz büyük bir avantaj elde etmektedirler.

 

Alanlarımız hakkında bilgi almak, alana devamı niteliğinde olan önlisans bölümlerini öğrenmek ve M.T.O.K. bölümlerini öğrenmek için alanın resmine tıklayınız.

 

ALAN ADI    ALANIN TANITIMI   

EK PUAN

ALACAKLARI

ÖNLİSANS BÖLÜMLERİ

M.T.O.K. BÖLÜMLERİ

BİLİŞİM

TEKNOLOJİLERİ

tıklayınız

tıklayınız

tıklayınız

MODA TASARIM

TEKNOLOJİSİ

tıklayınız

tıklayınız

tıklayınız

MAKİNE VE TASARIM

TEKNOLOJİSİ

tıklayınız

tıklayınız

tıklayınız

TESİSAT TEKNOLOJİSİ

VE İKLİMLENDİMRE

tıklayınız

tıklayınız

tıklayınız 

ULAŞTIRMA

HİZMETLERİ

tıklayınız

tıklayınız

tıklayınız