Alan / Bölüm - Dallar

Okulumuzda beş alanda mesleki ve teknik eğitim vermektedir.

Makine Teknolojisi ve Tasarım Alanı

Bilişim Teknolojileri Alanı

Tesisat Teknolojisi Alanı

Moda Tasarım Alanı ve

Ulaştırma Hizmetleri Alanı.

Öğrencilerimize 9. Sınıfın ilk bir ayın da alanların tanıtımı yapılarak alan seçimi yapılmaktadır.  Alan seçiminde öğrencinin ortaokul yıl sonu notuna göre alan seçimi yapılmaktadır. 

03.07.2020 4402

MAKİNA TEKNOLOJİSİ ve TASARIM ALANI

Teknolojinin gelişmesi insanın ve insanlığın yaşam kalitesini yükseltmek, insanın kendisine ve çevresine daha fazla zaman ayırmasını hedefler. Bu teknoloji alanı ekonomik kalkınmanın temelidir. 

OKULUMUZDA EĞİTİM VERİLEN DALLAR.

  • Bilgisayar Destekli Endüstriyel Modelleme
  • Bilgisayar Destekli Makine Ressamlığı
  • Bilgisayarlı Makine İmalatı

Bilgisayar Destekli Endüstriyel Modelleme

Model imalat resmini çizen, malzeme, dökümcülük, ahşap, metal, termoset plastiklerin işleme ve şekillendirme ve bunları işleyecek tezgah ve makineleri kullanım bilgisine sahip, prototipleri yapan, seri üretim ve hızlı prototip teknolojilerini kullanarak modelleme ve maça sandıkları yapabilen, bilgisayar kontrollü ve mekanik tezgahları güvenli olarak kullanarak her türlü modellemeyi yaparak seri üretime hazır hale getiren, makinelerin periyodik bakımını yapabilen ve basit arızalarını gideren nitelikli kişiler yetiştirir.

Bilgisayar Destekli Makina Ressamlığı

Endüstriyel üretimde; imalatı yapılacak ürünlerin yapım ve komple resimlerini bilgisayar destekli çizim ortamında iki ve üç boyutlu çizen, mekanik sistem dizaynlarını ve hesaplamalarını yapan, ürünlerin bakım ve kullanım kataloglarını hazırlayan, bilgisayar ile sayısal kod türetme yazılımlarını uygulayan nitelikli kişiler yetiştirir.

Bilgisayarlı Makina İmalatı

Klasik ve bilgisayar kontrollü talaşlı imalat tezgâhlarını çalıştırıp sayısal kod üreterek kullanabilen, makine parçalarını işleyebilen, bu makinelerin her türlü ayar ve kontrollerini yapabilen, makinelerin üzerindeki tüm sistemlerin bakım ve onarımını yapabilen nitelikli kişiler yetiştirir.

LİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI

Bilişim Teknolojileri alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Bilişim Teknolojileri alanı altında yer alan dallarda, sektörün ihtiyaçları ve bilimsel ve teknolojik gelişmeler  doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazandıran nitelikli meslek elemanlarını yetiştirmek amaçlanmaktadır.

OKULUMUZDA EĞİTİMİ GÖRÜLEN DALLAR.

  • Ağ İşletmenliği ve Siber Güvenlik
  • Yazılım Geliştirme

TESİSAT TEKNOLOJİSİ VE İKLİMLENDİRME ALANI

Evlerde ve bürolarda kullanılan her türlü sıhhi tesisat , kat kaloriferi, kombi, doğal gaz, şofben, soğutma üniteleri ve klima gibi cihazların bağlantılarını, bakım ve onarımlarını yapar.

OKULUMUZDA EĞİTİMİ GÖRÜLEN DALLAR.

  • Tesisat ve Enerji Sistemleri
  • Soğutma ve İklimlendirme Sistemleri

  • Sogutma ve İklimlendirme Sistemleri

Katı, sıvı ve gaz yakıtlı ısıtma cihazlarının montajı ve işletmeye alınması, güvenli ve verimli olarak çalıştırılması, tesisatın testi, bakım ve onarımına ilişkin işlemlerini kendi başına ve belirli süre içerisinde yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişiler yetiştirir

Tesisat ve Enerji Sistemleri

Çeşitli amaçlarla kullanılan binalarda ve sanayi tesislerinde, ısıtma, temiz ve atık su sistemlerinin kuruluş, bakım ve onarımına ilişkin işlemleri, projeye uygun olarak, kendi başına ve belirli süre içerisinde yapma bilgi ve becerisine sahip niteliklii kişiler yetiştirir.

 

MODA TASARIM TEKNOLOJİLERİ ALANI 

Moda Tasarım Teknolojileri Alanı  altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Moda Tasarım Teknolojileri Alanı  altında yer alan dallarda, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanlarını yetiştirmek amaçlanmaktadır.

OKULUMUZDA EĞİTİM GÖRÜLEN DALLAR.

  • Hazır Giyim Model Makineciliği

Hazır Giyim Model Makineciliği

Modelist tarafından verilen dikim talimatına göre model ve malzeme özelliğine uygun kadın, erkek, çocuk ve iç giyim numune dikimi yapma, iş geliştirmeye yönelik önerilerde bulunma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişiler yetiştirir.

 

 

ULAŞTIRMA HİZMETLERİ ALANI

Ulaştırma Hizmetleri alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda, gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

OKULUMUZDA EĞİTİMİ GÖRÜLEN DALLAR

1. LOJİSTİK

Tanımı: Lojistik elemanının sahip olduğu, taşıma, depolama, gümrük ve diğer prosedür işlemlerini yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Amacı: Ulaştırma Hizmetleri alanında lojistik mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

İSTİHDAM ALANLARI

Ulaştırma Hizmetleri alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;

1. Lojistik işletmesi,

2. Fabrikalar,

3. Gümrük işletme,

4. İthalat ve ihracat yapan firmalar,

5. Depolar vb. yerlerde çalışabilirler.