Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanı

Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanı

08.05.2013 7483

TESİSAT TEKNOLOJİSİ VE İKLİMLENDİRME ALANI

Evlerde ve bürolarda kullanılan her türlü sıhhi tesisat , kat kaloriferi, kombi, doğal gaz, şofben, soğutma üniteleri ve klima gibi cihazların bağlantılarını, bakım ve onarımlarını yapar. 9. sınıf sonunda alan içinde dal seçimi yapılır.

 OKULUMUZDAKİ DALLAR

  • Tesisat ve Enerji Sistemi
  • Soğutma ve İklimlendirme Sistemi

Tesisat ve Enerji Sistemi

Çeşitli amaçlarla kullanılan binalarda ve sanayi tesislerinde, ısıtma, temiz ve atık su sistemlerinin kuruluş, bakım ve onarımına ilişkin işlemleri, projeye uygun olarak, kendi başına ve belirli süre içerisinde yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişiler yetiştirir.

Soğutma ve İklimlendirme Sistemleri

Ev ve ticari tip soğutma cihazları, soğuk hava depoları, reyon soğutma, endüstriyel soğutma sistemleri, derin dondurma, frigorifik araç soğutması konularında bilgili, montaj, demontaj bakım ve onarım işlerinin yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişiler yetiştirir.

Pencere tipi klima, split, kanallı ve paket tipi kat klima cihazları, konfor havalandırma sistemleri, araç klimaları konularında yeterli bilgiye sahip montaj, demontaj,bakım ve onarım işlerini yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişiler yetiştirir.