TARIMSAL İŞLETMECİLİK BÖLÜMÜ

TARIMSAL İŞLETMECİLİK BÖLÜMÜ

30.03.2017 642

Bu program, tarım işletmelerinde proje hazırlama, muhasebe kayıtlarını düzenleme, finansman ve ürün pazarlama gibi alanlarda çalışabilen, tarımsal işletmelerin karlılık durumlarını arttırmayı hedefleyen elamanları yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

 

Mezunları Ne İş Yapar, Nerede Çalışır?

Bu programdan mezun olan teknikerler, tarım sektörünün ve tarıma dayalı sanayinin tüm alanlarında çalışabilmektedirler. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatlarında, Tarım Kredi ve Tarım Satış ve Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerinde ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışabilirler. Ayrıca, zirai ilaç ve tohumluk pazarlama hizmetlerinde 3 yıl çalıştıktan sonra zirai ilaç bayii açabilmektedirler.

 

İş Olanakları

Kamu kurumlarında görev almak isteyenlerin KPSS'de yeterli puanı alması şarttır.

 

Dersleri

Eğitim süresi 2 yıl olup, öğrencilere eğitim süresince Tarımsal İşletmecilik,Tarım Politikaları,Toplam Kalite Yönetimi,Avrupa Birliği ve Türk Tarımı,Tarımsal Kıymet Takdiri,Girişimcilik gibi dersler verilmektedir.

 

Maaşları Ne Kadar?

Tarım İşletmecilik Mezunları herhangi bir devlet kurumuna atanabilirse, devlet memuru statüsünde maaş alır. Tarım İşletmecilik mezunları için ise bu maaş 2015 yılı için 2200-2400 lira civarında olur. Özel sektörde çalışan Tarım İşletmecilik mezunları ise farklı maaşlar alabilmektedir.

 

 

Bu Programı Bitirince Dikey Geçiş Sınavı İle Geçiş Yapabileceğiniz Lisans Programlarını Öğrencmek için   <<< BURAYA TIKLAYINIZ >>>   ve tabloyu inceleyiniz. Tablo ÖSYM internet sitesindeki 2024 DGS başvuru klavuzundan alınmıştır.

Kaynak: https://www.iskur.gov.tr/

İLETİŞİM

Adres:
KINIKLI MAH. ÜNİVERSİTE CAD. DENİZLİ PAMUKKALE ATATÜRK MESLEKİ VE ANADOLU LİSESİ SİTESİ DENİZLİ PAMUKKALE ATATÜRK MESLEKİ VE ANADOLU LİSESİ NO: 30 PAMUKKALE / DENİZLİ


Telefon
(258) 212 9701


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın