Sıkça Sorulan Sorular

03.07.2020 1411

Anadolu Teknik programında hangi alanda eğitim verilmektedir?

* Anadolu Teknik Liseye LGS sınav puanı ile öğrenci kaydı yapılmaktadır ve Makine Teknolojisi ve Tasarım alanında eğitim verilmektedir.

Yurt imkanı var mıdır?

* Okulumuz öğrencileri Cumhuriyet Anadolu Lisesi yurdunda kalmaktadır. Yurtta yeterli kontenjan ayrılmıştır.

Anadolu Meslek programına öğrenciler nasıl yerlesmektedir?

* Anadolu Meslek programına  öğrenciler kayıt alanı önceliğine göre diploma notu ile yerlesmektedir.

Üniversite sınavına hazırlık imkanı var mıdır?

* Öğrencilerimiz mesleki dersler yanında akademik dersleri de almaktadır. Son sınıfta 70 ve üzeri ortalamaya sahip olan öğrenciler işletmeye gitmeyerek akademik destek paketi ile üniversite sınavına hazırlık yapabilmektedir. Ayrıca DYK kursları ile öğrenciler desteklenmektedir.

İstihdam oranları nasıldır?

* Okulumuz Makine Teknolojisi alanında %70, Tesisat Teknolojisi alanında % 68, Moda Tasarım alanında % 55, ve Ulaştırma alanında % 93 istihdam oranına sahiptir. (2021 yılı mezun istatistiği)

Erasmus Projeleri hangi imkanları sağlar?

* Okulumuzda 2022 yılında beş ayrı proje yürütülmektedir. Bilişim alanında yapılan projeler ile yurtdışı teknik geziler yapılmakta ve öğrencilerin bilgi ve deneyimleri artırılmaktadır.