Bu programdan mezun olan öğrencilerimiz, internet ve elektronik posta hizmeti veren tüm kuruluşlar, çok kullanıcılı bilgisayar sistemi olan tüm kuruluşlar, bilgisayar ağı olan tüm kuruluşlar, elektronik ticaret yapan tüm kuruluşlar, uzaktan eğitim yapan tüm kuruluşlar vb. yerlerde kolaylıkla çalışma imkanı bulacaklardır.
Nükleer Teknoloji ve Radyasyon Güvenliği Programı, temel nükleer yapı, radyasyon kaynakları ve uygulama alanları, radyasyon zırhlama ilkeleri, radyasyonun biyolojik etkileri, radyoaktif malzemeler ve atık yönetimi, uygulamalı sağlık fiziği, reaktör teorisi ve işletme, ulusal ve uluslar arası nükleer düzenlemeler ve mevzuat alanlarında edindikleri bilgi ve becerilerle nükleer teknolojilerin endüstriyel uygulamalarına hâkim, radyasyon alanlarında çalışma bilincine sahip, yeni teknolojileri anlama ve mevcut problemlere uygulama becerisi olan nitelikli ve alanında uzman ara eleman yetiştirmektedir.
Program mezunlarının başlıca istihdam alanları:
Nükleer güç santralleri,
Radyoizotop üretim merkezleri,
Devlet hastaneleri ve özel hastaneler,
Kalibrasyon firmaları
Radyoaktif malzeme üreticisi ya da radyoaktif kaynakları kullanarak hizmet veya servis sağlayan kurum ve kuruluşlarıdır.
Bu programdan dikey geçiş yapılabilecek lisans programları;
Enerji Sistemleri Mühendisliği
Elektrik Mühendisliği
Elektrik-Elektronik Mühendisliği
Fizik
Nükleer Enerji Mühendisliği
Kaynak: https://www.iskur.gov.tr/