KUYUMCULUK VE TAKI TASARIMI BÖLÜMÜ

22.03.2017 1962

Program Profili

Geniş iş olanağı olan bu programda öğrenciler; kuyumculuğun temel prensiplerini, değerli metaller ve minerallerin kimyasal yapısını, şekillendirilmesini, kuyumculuk aletleri ve teknikleri/teknolojilerini, ürünlerin montajını, bakım ve onarımını yapmayı, ölçü aletlerini kullanmayı, bilgisayar kullanmayı ve sanayide kullanılan CAD/ CAM ve benzeri programları kullanmayı, el ve bilgisayarla tasarım çizme ve okumayı, teknik rapor hazırlamayı, proje hazırlamayı, tezgâhın ve iş yerinin ve personelin iş güvenliğini sağlamayı öğrenmektedirler.

 

İSTİHDAM İMKÂNLARI

Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Programından mezun olan öğrenciler kazan d ı k l a r ı yeterlikler d oğrultusunda; Kuyumculuk ve Takı Tasarımı sektöründe orta düzey yönetici konumunda tasarım danışmanı yardımcısı, marka departman sorumlusu olarak istihdam edilebilirler. Ayrıca mezunlar sektörde, gerek kuyumculuk atölyelerinde gerekse süstaşı işleme atölyelerinde ileri aşamalarda endüstriyel ve sanatsal tasarım-üretim yapan atölyelerde çalışabilmektedir.

Programdan mezun olacak öğrenciler isterlerse kendilerine ait işyerlerini açabileceklerdir. Bu konuda verilen el sanatları ve atölye uygulama dersleri doğrultusunda az bir sermaye ile küçük ölçekli atölye açarak işletebileceklerdir. Avrupa Birliği Fonları ve KOSGEB bu türlü girişimlere teknoloji ve finans desteği sağlamaktadır.

Mezunlarımızın istihdam alanı fazladır. Çünkü kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren 50.000'den fazla atölye bulunmakta olup her geçen gün bu sayılar artmaktadır.

 

Bu programdan dikey geçiş yapılabilecek lisans programları;

Aksesuar Tasarımı

Kuyumculuk ve Mücevher Tasarımı

Takı Teknolojisi ve Tasarımı

 

Takı Tasarımı  

Kaynak: https://www.iskur.gov.tr/

İLETİŞİM

Adres:
KINIKLI MAH. ÜNİVERSİTE CAD. DENİZLİ PAMUKKALE ATATÜRK MESLEKİ VE ANADOLU LİSESİ SİTESİ DENİZLİ PAMUKKALE ATATÜRK MESLEKİ VE ANADOLU LİSESİ NO: 30 PAMUKKALE / DENİZLİ


Telefon
(258) 212 9701


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın