DOĞALGAZ VE TESİSATI TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ

21.03.2017 484

Programın Amacı

Her türlü ihtiyacın karşılanabildiği çağdaş yapıların yapımı ve donatımı için, yapılan işi teknik olarak bilen, mühendisten aldığı direktifler doğrultusunda ustalara ve işçilere yön verebilecek, tesisat işleri yapan firmalarda mühendis ve işçi arasındaki boşluğu doldurabilecek ara elemanlara ihtiyaç vardır. Program, tesisat işlerinden anlayan, tesisat projelerini uygulayabilen, usta ve işçilere uygulatabilen ve bilgisayar ortamında proje çizimleri, yapabilen, teorik bilgi yanında pratik tecrübesi ile uygulama kabiliyetine ve becerisine sahip, en son teknolojilerle bina donatımını yapabilen, doğalgaz, ısıtma ve sıhhî tesisat sistem ve cihazlarının işleyiş prensiplerini bilen, cihazlarının seçiminde, kurulmasında ve işletilmesinde görev alabilecek; arıza ve koruyucu bakım servis hizmetlerini verebilecek yeterlilikte teknik elemanlar yetiştirmeyi amaçlamıştır.

 

Eğitim Sonrası İş İmkanları

-Kamu kurumlarında çalışanlar 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre belirlenen ücreti alırlar. 
Özel sektörde eğitim sonrası kazanç kişinin yeteneğine, deneyimine ve pozisyonuna ayrıca işletmenin yapısına göre değişmektedir. 
Botaş gibi kamu kuruluşlarında, 
Doğalgaz dağıtım şirketlerinde, 
İnşaat şirketlerinin yapı-tesisat gruplarında, 
Gaz tesisatı yapan özel şirketlerde, 
Isıtma sektörlerindeki her türlü kuruluşta görev alabilirler. 
İnşaat malzemesi üreten veya satan kuruluşlarda görev alabilirler,

 

Misyonu

Uluslararası çağdaş eğitim sürecine uyumlu, ileri düzeyde eğitim, öğretim, araştırma, geliştirme etkinliklerini sürdürerek, ülkemizin ihtiyaç duyduğu alanında uzman, üstün nitelikli ve derin mesleki bilgi ve becerisine sahip tüm insanlığa yarar sağlayacak bilgiyi üreten, ürettiği bilgi ve teknolojinin aktarımı ile kullanımını sağlayan ve insan haklarına saygılı, özgür düşünceli, etik değerlere bağlı, yaratıcı, yapıcı, uygulayıcı ve geleceği öngören bireyler yetiştirmek ve bu programı ulusal ve uluslararası düzeyde yetkin, bölgesel sorunların çözümüne katkıda bulunan cazibe merkezi haline getirmektir.

 

Vizyonu

Çağdaş eğitim anlayışını akademik ve idari personeline, öğrencisine ve çevresine benimseten, bilimsel gelişmeleri rehber kabul eden, kaliteli, kişilik sahibi, ülkesini ve mesleğini seven misyonu belli nesiler yetiştiren, çağdaş dünyanın alanındaki sektörün gereksinimlerini benimseyen bilgi çağına hakim, bilinir, görünür teknik eleman yetiştiren bir program olmaktır.

 

Bu programdan dikey geçiş yapılabilecek lisans programları;

Enerji Sistemleri Mühendisliği 

Makine Mühendisliği    

 

Nükleer Enerji  Mühendisliği

Kaynak: https://www.iskur.gov.tr/

İLETİŞİM

Adres:
KINIKLI MAH. ÜNİVERSİTE CAD. DENİZLİ PAMUKKALE ATATÜRK MESLEKİ VE ANADOLU LİSESİ SİTESİ DENİZLİ PAMUKKALE ATATÜRK MESLEKİ VE ANADOLU LİSESİ NO: 30 PAMUKKALE / DENİZLİ


Telefon
(258) 212 9701


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın