Genel Tanım:
Bu bölüm mezunları bilgi işlem ve bilgi iletişim ağının alt yapısını oluşturma, geliştirme, işletme ve yönetme işlerinin yanında bilgisayar donanımı ve yazılımı alanlarında görev yapar. Uygulama, geliştirme ve ağ bağlantısı ağırlıklı projeler üretir.
Faaliyet Alanları:
Mezunlar; bilişim alanında teknoloji müdürü, sistem mühendisi, uygulama geliştirme uzmanı ve ağ yöneticisi pozisyonunda, ayrıca özel sektör ve kamu sektöründeki firmaların bilgi işlem ve bilgi iletişim ağı alt yapısını oluşturacak, geliştirecek, işletecek ve yönetebilecek kademelerinde görev alabilmektedirler.
İş Bulma Olanakları ve Kazanç Durumu:
Bilgi işlem ve teknolojilerindeki hızlı gelişmeler, kurumların, hem temel işletmecilik eğitimi görmüş hem de bilişim alanında ihtisas sahibi olan elemanlara duyduğu ihtiyacı arttırmaktadır. İşletme yönetimine ilişkin muhasebe, yönetim ve organizasyon bilgileriyle donatılmış olmaları, mezunlara, zaman içinde daha üst düzeyde görev yapabilme olanakları tanımaktadır.
Mesleğin Gelecek 10 Yıldaki Durumu:
Teknolojinin hızlı gelişimi ve bilgisayar teknolojisinin sürekli gelişen ve kendini yenileyen bir teknoloji olması bu alanda yetişmiş uzmanlara duyulan talebin gelecekte daha da yüksek olacağını göstermektedir
Bu Mesleği Seçenlerde Ne Gibi Nitelikler Olmalı:
Fikirlerini başkalarına aktarabilme ve insanları ikna edebilmesi
Yerinde kararlar alabilme ve plan yapabilme yeteneğine sahip olması
Matematik ve sosyal bilimlere ilgi duyması
Ekip çalışması yapabilmesi
Araştırma, planlama ve uygulama yeteneğine sahip olması
Dikkatli, sabırlı ve yaratıcı olması
Teknolojiye karşı ilgi duyması
Yeniliklere ve gelişmelere açık olması
Hızlı sayısal düşünme gücüne ve zihinsel yeteneğe sahip olması
Çok yönlü ilişkiler kurabilme mantığına sahip olması gerekir.
Kaynak: https://www.iskur.gov.tr/